Hopp til hovedinnholdet

Vanskelige minner ved markering av Pride? Her er noen gode råd

william-fonteneau-3Sys5Fg7k7A-unsplash

Når Pride markeres, og diskuteres, over hele landet, kan mange oppleve at også terrorhendelsen 25. juni i 2022 kommer tettere på. Få råd fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) om hva du kan gjøre for å forberede deg for å ivareta deg selv.

Kontaktperson:

Svein Arthur Kallevik

Pride-feiringen er i gang over hele landet. Men terrorangrepet mot London Pub i Oslo 25. juni 2022 kaster mørke skyer over denne fine markeringen for mange, og det kan oppleves krevende og vanskelig for enkeltpersoner og grupper.  

Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS)  har laget noen råd for hvordan håndtere krevende tanker og følelser som måtte dukke opp.

Foto: William Fonteneau / Unsplash

«Betydningen av 25. juni og konsekvensene for den skeive bevegelsen, er et tema i mediene under Pride. Motstanden mot Pride er også til stede i offentligheten. For de direkte berørte kan det være vanskelig å møte medieomtalen og debattene.

I forbindelse med årsmarkeringen og medieomtalene av denne, kan berørte kjenne på følelser som frykt, sinne, tristhet, følelse av svik, eller ensomhet. Noen kan føle seg fysisk dårlige og kjenne på for eksempel uro, kvalme, hjertebank og kortpustethet, andre kan få søvnvansker.»

Les rådene fra NKVTS her.